jan 202015
 

Sessie verslag van 16-01-2015 door patiënt alex

Onlangs weer een bezoek gebracht aan Dokter Denise en Dokter Sophie voor een medische keuring.
Na het laatste onderzoek kreeg ik afspraken mee waaraan ik me moest houden. Dus ik was een beetje zenuwachtig voor wat komen gaat. Zoals altijd eerst even douchen, dokter Denise zei dat er wat voor me klaar hing in de badkamer wat ik moest aantrekken. Spannend wat zou dat zijn? Het was een blauw onderzoek jasje met open achterkant die ik moest aantrekken. Dus ik heb netjes het onderzoek jasje aangetrokken. Maar werd toch weer wat zenuwachtiger. Wat gaan de dokters met mij doen, wat hebben ze allemaal in petto?

Ik moest met Dokter Denise wachten in de wachtkamer tot Dokter Sophie mij kwam op halen voor de medische controle. Daar zit je dan zenuwachtig in je blauwe onderzoek jasje te wachten tot de dokter mij kwam halen. Ondertussen stelde Dokter Denise mij wat vragen, en ik heb alles netjes beantwoord.
Toen ging de deur open en riep Dokter Sophie mij, om mee te komen naar de dokterskamer. Ik moest achter Dokter Sophie aanlopen en Dokter Denise liep achter mij naar de dokterskamer. Dokter Denise was gekleed in een doktersjas, en Dokter Sophie was gekleed in een nurseoutfit. En beiden hadden ze een stethoscoop om naar mijn hart en longen te beluisteren. Alleen al het zien van die stethoscopen om hun hals, laat mijn hart sneller kloppen.

Van Dokter Sophie moest ik komen zitten zodat ze me nog wat vragen ging stellen. Ik werd al wat zenuwachtiger, mijn hartslag werd hoger door de spanning. Daar zit je dan in je blauwe onderzoek jasje. Ik hoopte dat ze de afspraken vergeten was maar nee, ze wist nog goed wat de afspraken waren. Met een strenge blik van Dokter Sophie moest ik toegeven dat ik niet alle afspraken was nagekomen. Nou we zullen je even gaan nakijken zeiden de dokters.
Na het meten moest ik van Dokter Sophie op de weegschaal komen staan, tja wat moet ik hier nu van maken zei Dokter Sophie met een strenge stem. Je hebt je duidelijk niet aan de afspraken gehouden. Nee, zei ik, wat nee zei Dokter Sophie. Nee, dokter zei ik braaf.

Nu moest ik maar even op de kruk komen zitten. Dokter Denise beluisterde mijn hart en longen met de stethoscoop, daarbij moest ik een paar keer heel diep zuchten, de stethoscoop was even koud maar het gaf me een lekker gevoel, ik heb een stethoscoop fetisj, daarna ging Dokter Denise mijn bloeddruk opmeten. Je bloeddruk is wat aan een te hoge kant zei Dokter Denise. Hoe zou dat komen? Door de spanning, zenuwen?  Ze lachte…

We gaan even een conditietest met je doen. Conditietest? Dat had ik niet verwacht,  wat zullen de dokters nu weer gaan doen.
Met veel spanning loop ik mee naar een andere kamerden daar stond een rad, en ik werd al een stuk zenuwachtiger wat moet ik nu allemaal weer gaan doen. Dokter Sophie zei dat ik op het rad moest komen staan, en dat deed ik. De dokters maakten mij vast met de riemen. Maar ik hield mijn hand vast aan de beugel. Laat die beugel los zei Dokter Sophie met een strenge stem, en nogmaals hield ik de beugel vast. Wat heb ik nou gezegd? Toch met wat angst heb ik de beugels losgelaten, en toen werd er aan het rad gedraaid. Op verschillende posities werd mijn pols gevoeld en Dokter Denise en Dokter Sophie beluisterde met de stethoscoop naar mijn hartslag. Ondertussen kietelden Dokter Sophie en Dokter Denise mijn voeten, kon geen kant uit want ik zat vast gebonden. Toen ik van het rad werd losgemaakt dacht ik, mooi we zijn klaar. Maar Dokter Denise en Dokter Sophie hadden nog meer in petto met… de conditietest! Ik moest zo snel mogelijk de trap op en af lopen, tja je moet toch luisteren wat de dokters zeggen. Dokter Denise stond beneden en dokter Sophie stond boven te wachten. Na een aantal keer rennen werd door zowel Dokter Denise en Dokter Sophie mijn pols opgemeten. Toen de conditietest klaar was werd moest ik weer naar de dokterskamer, en werd mijn bloeddruk opgemeten door Dokter Denise en Dokter Sophie.

Er werd mij gevraagd om het onderzoek jasje en mijn onderbroek uit te doen. Wat gaat er nu allemaal gebeuren denk je bij je zelf. Vol spanning moest ik nu voor Dokter Denise komen staan, en Dokter Sophie stond achter mij. Ik ga even een liescontrole bij je doen zei Dokter Denise. Blaas maar even op je hand. Toch is het een leuk en apart gevoel om op je hand te moeten blazen, terwijl de Dokter de liescontrole uitvoert.
Nu mocht ik op de rand van de onderzoekstafel komen zitten. Dokter Denise ging mijn reflexen testen met de reflexhamer, en dat was gelukkig allemaal goed.
Na die testen moest ik van Dokter Sophie mijn benen in de beugels doen en werden ze vast gezet. Spannend,  wat zullen ze nu gaan doen?
Van Dokter Sophie moest ik mijn tong uitsteken en aaa zeggen. Maar dat lukte niet goed om te ontspannen. Met een strenge stem zei Dokter Sophie , is dat nu zo moeilijk om te ontspannen? Na dit onderzoek werd door Dokter Denise en Dokter Sophie ook nog even naar mijn hart en longen geluisterd met de stethoscoop. Onwijs spannend als je door 2 dokters wordt beluisterd. Nu stond er nog 1 onderzoek op het programma en dat was een prostaat onderzoek. Dokter Denise ging het onderzoek even verrichten. En dat is toch wel een heel erg apart gevoel dat prostaat onderzoek., ik wist niet wat me overkwam. Gelukkig was alles in orde!
Voor het laatste onderzoek was een sample nodig van mijn zaad wat nagekeken moest worden volgens de dokters, nadat dit was “opgevangen” voor nader onderzoek in het laboratorium, mocht ik me weer gaan aankleden en douchen.
Bij vertrek uit de kliniek, kreeg ik mijn checklijst mee en gemaakte afspraken voor het vervolg onderzoek.

Het was weer een leuke, mooie en spannende sessie!

alex

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide